Segítség a fogási napló helyes összesítéséhez.(FIGYELEM!CSAK A KÉP ALAPJÁN KITÖLTENI MEGTÉVESZTŐ LEHET!)

Nagyításhoz kattints a képre!

Mivel sajnos visszatérő probléma a tagság jelentős részénél, hogy helytelenül vagy hiányosan összesítik fogási naplójukat, ezért összeállítottunk egy „kisokost” segítségnek.

Az első lépés a horgászattal töltött napok összesítése (6-7 oldal) a naptáras oldal alján (mellékelt kép teteje).

Ez után az évközben kifogott halak összesítése (fél kg vagy egész!) és a nemes halak darabszáma szükséges. Ahány horgászvízen történt a fogás, annyiszor külön!
Azután a halfajonként összesített fogási eredményeket a napló 38-39. oldalával kezdve az éves fogásösszesítő táblázatba be kell vezetni. (mellékelt kép alja)
Vízterülettel és víztérkóddal kell kezdeni, majd sorban be kell írni a hal neve alá az összesített súlyt, alá a darabszámot.
FIGYELEM! NEM AZ ÖSSZES HORGÁSZVÍZEN FOGOTT ÖSSZES KILÓT! Hanem csak a beírt víztérkódos vízterület mennyiségét kell egyenlőre! 
Az egyéb halak összesítéséhez érve ahogyan azt év közben is tettük, be kell írni az egyéb hal kódját.
Ahogy a mintán látszik, pl. a 7es kód (keszegfélék) és a 8as kód (ezüstkárász) itt értelemszerűen nincsen darabszám. Ha más vízterületen is történt fogás, akkor új kód és vízterület beírása után ismét be kell írni az arra vonatkozó összesítést halanként. (lásd: mellékelt kép)

Végül  a lap alján az ”ÖSSZESEN” mezőbe (42. oldal alján) az ÖSSZES VÍZTERÜLETEN FOGOTT súlyokat kell beírni!

Vezetőség.

Címke: