Egyesületi tájékoztató 156.

Tájékoztató

Az Abonyi Horgász Egyesület 2022. március 20-án megtartotta éves rendes közgyűlését. Meg lett vitatva és el lett fogadva a múlt évet lezáró zárszámadás, továbbá az idei évi költségvetés, melyre több javaslat is érkezett.
Táblázat a pdf fájlban, mely megtekinthető vagy letölthető az Egyesületi tájékoztatók menüpontban, vagy ide kattintva!

Új tagot választottunk az Elnökségbe Fekete Mihály személyében, partszakasz felelős lett.
A Fegyelmi Bizottság élére is új elnököt választottunk, Habony Gábort.
Döntés született arról, hogy az idei drasztikus áremelkedések és a működési költségek emelkedése miatt szükséges a területi engedély vagy a tagdíj emelése. Így még az idén plusz 10 000 forintot kell pót tagdíjként befizetni.

Ugyanúgy az OTP-s számlára(11742142-20001292), közlemény rovatba a nevet és a pót tagdíjat kell beírni. Ezt az összeget minden felnőtt tagunknak be kell fizetni, annak is aki nem vált területi engedélyt. Befizetési határidő 2022. 06.30. Közgyűlési határozat értelmében aki nem fizeti be, annak megszűnik a tagsága. Ifjúsági horgászok esetében a pótdíj befizetésétől eltekintettünk.
2023-ban ez az emelés bekerül a tagdíjba, így az jövőre 18000 forint lesz, a területi engedély ára nem változik.
Napijegyek árát a felnőtteknél 2000 forinttal, ifiknél 1000 forinttal emeltük, a bojlis jegy a duplája lett.
Jövőre emelkedik a közösségi munka megváltásának összege, az eddigi 6000 forintról 10 000 forintra. Ezzel nem a bevételek növelése a cél , hanem a horgászok ösztönzése arra, hogy vegyenek részt a közösségi munkákban.

Több javaslat érkezett a horgászrendünk változtatására, ezeket a közgyűlés nem szavazta meg. Egy kivétellel az változatlan formában érvényes.

Változás abban van, hogy eddigi az elvihető nemeshal mennyisége 100 kg volt, ezt a közgyűlés 60 kg-ra módosította, ifik esetében ez értelemszerűen 30 kg lett. A többi mennyiség és a darabszámok nem változtak.
Erre az évre a nyári hónapokra etetési korlátozás lép érvénybe. 2022 június 1- 2022 augusztus 31-ig 3 kg, vagy 3 liter lehet a maximum etethető mennyiség naponta egy főnek. Ebbe minden etetési forma és etetőanyag beletartozik.

Az idei évtől az országos vagy a helyi horgászrendet súlyosan megszegő(pl hallopás) horgász ellen feljelentést teszünk az illetékes hivatal felé és szükség esetén rendőri intézkedést is kérünk. Így a fegyelmi tárgyaláson hozott eltiltáson túl a hatóság által kiszabott halvédelmi bírságot is kockáztatja a vétkes horgász, akár helyi akár napijegyes.
Az éjszakai halőrzésért kisorsolt ingyenes területi engedélyt Balogh Lajos kapja.
Március 27-én lesz az utolsó ügyfélfogadás a horgásztanyán, ahol le lehet adni és fel lehet venni az engedélyeket. Ezen időpont után az egyesület elnökét lehet keresni ez ügyben. Azonban felhívjuk a figyelmet, hogy a befizetési határidő március 31.
Az év első telepítése március legvégén vagy április legelején lesz a lehalászás függvényében. Most is Varsádról hozzuk a pontyot, mégpedig 40 mázsát, a tavakban egyenletesen elosztva.
Folytatjuk az ún iszapfaló technológiát az egyes tavon. Jelenlegi minták alapján javult a tó vizének minősége, PH értéke és átlagosan 10 cm-rel csökkent a lágy iszap vastagsága. Az eredmények függvényében a technológia alkalmazását a többi tó bizonyos részein is alkalmazhatjuk a közeljövőben.
Tavasszak fogunk végezni egy partszakasz ellenőrzést. Fő problémát a stégek állapotában látjuk. Minden érintett partszakasz használót írásban értesíteni fogunk az elvégzendő karbantartási munkákról, határidő megszabásával.
Megkérjük tagjainkat, hogy a közgyűlésen jelenjenek meg és a távolmaradásukkal ne veszélyeztessék a határozatképességet.
Kérünk mindenkit, hogy az adójuk 1%- ával támogassák egyesületünket, adószámunk 19832395-1-13.
 
Mindenkinek kellemes időtöltést és eredményes horgászatot kíván az egyesület elnöksége.
Abony, 2022. 03. 24.