EGYESÜLETI TÁJÉKOZTATÓ 129.

NYÍLT HALFOGÓ VERSENY

 
A 2012. évi nyílt halfogó versenyt - melyre ezúton hívjuk meg saját és külső horgásztársainkat - 2012. június 23-án /szombat/  tartjuk az egyesület horgásztavain.

Program:  5.00 – tól 5.30-ig               gyülekezés, helysorsolás, helyfoglalás

                  5.30 –tól  6.20-ig               felkészülés a versenyre

                  6.20 –tól  6.30-ig               beetetés

                  6.30 –tól 11.00-ig              verseny

                 11.00-tól  11.30-ig              mérlegelés

                 11.45 – kor                          eredményhirdetés

A versenyt három kategóriában rendezzük:   I. 18 év feletti felnőttek /nők is/

                                                                     II. 14-18 év közötti ifik,

                                                                     III. 14 év alatti gyerekek.

A versenyre  a verseny kezdetéig lehet jelentkezni, a szolgálatos halőrnél.

A nevezési díj: felnőtteknek 500.-Ft, ifiknek: 300.-Ft. A gyerekeknek nem kell nevezési díjat fizetni. Külsős versenyzőknek a nevezési díjon felül napijegyet is kell váltania, amivel a verseny után is horgászhat.

Felszerelés: Felnőttek és Ifik: 1 bot, maximum 2 db. horog

Gyermek: 1 bot, 1 szem horog, úszós készség.

Élvetartó szák és horogszabadító,  mindenkinek kötelező.

A verseny idején az I-es és a nagynevelő tavakon csak a nevezettek horgászhatnak. Csónakból horgászni tilos, kivéve, ha stégnek használják. Külső 

segítség nem vehető igénybe.

Értékelés: Minden dkg. hal, 1 pont. A mérlegelés a kisorsolt horgászhelyen történik. Az etetés az első dudaszóra, a verseny a második dudaszóra kezdődik, és dudaszóra fejeződik be. A kifogott halból a versenyző 1 db. pontyot és 3 kg. egyéb halat vihet el az éves fogási lehetőségen felül. A fogási naplóban egyértelműen meg kell jelölni, hogy versenyen fogott hal. A győzteseknek értékes nyereményeket, kupát és oklevelet biztosítunk. Jó versenyt és kellemes szórakozást kívánunk.

Főzőverseny: A horgászverseny után 12 órai kezdettel főzőversenyt hirdetünk meg. A verseny 16 óráig tart. A versenyre bárki jelentkezhet tagságtól függetlenül. A versenyzőknek maguknak kell gondoskodni az alapanyagról és a tüzelőről. Két kategóriában lehet jelentkezni: 1./ halételek, 2./ egyéb ételek.

Nevezni lehet a halőröknél. Nevezési díj itt is 500.-Ft. A helyezettek oklevelet kapnak. Mindkét versenyünkön büfé biztosított.

 

GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI PROGRAM

 

A horgász programot két turnusban rendezzük meg.

Az I. turnus 2012. június 18-22-ig, a II-es turnus június 25-29. tart. A II-es turnus végén állami horgászvizsgát tehetnek a 13-14 évesek.

Étkezésről és innivalóról mindenkinek magának kell gondoskodni. Részvételi díj nincs. A gyerekeket felkészítjük a horgásztudomány alapjaira, a természet szeretetére és a vízparton való helyes viselkedésre. Jelentkezni lehet: Gulyás Gábor  ifjúsági felelősnél a 30/3221458 telefonon lehet.

Táborunkat támogatja a Tisza Horgász Egyesület Szajol. A gyerekek nevében köszönjük Nekik. A táborozás alatt folyamatosan biztosított a büfészolgáltatás, bő választékkal főleg a gyerekek részére.

Kérjük Horgásztársainkat, hogy aki teheti, jelentkezzen a gyerekekhez felügyelni, 11 órától 16 óráig. Egy napért 1 db. közösségi munkajegyet adunk.

Jelentkezzenek Gulyás Gábor ifj. felelősnél a 30/3221458-as telefonon.

 

HÍREK - KÖZLEMÉNYEK

 

Az Abonyi Horgász Egyesület Vezetősége 2012. június 03-án rendes ülést tartott. Beszámoló hangzott el a jelenlegi gazdasági helyzetről, a hobbijegyes tapasztalatokról, szövetségi küldöttgyűlésről, ahol a küldöttek többsége elfogadta a MOHOSZ tagdíj 2013. évtől való 300.-Ft-os emelését, valamint a kedvezményezett horgászok szövetségi tagdíjának  egységesítését, ami annyit jelent, hogy nekik 1.100.-Ft lesz. /nők, ifik, 68 év felettiek/. Elhangzott még a telekhatár rendezésével kapcsolatos fejlemény. Szó volt a partszakaszok állapotáról, valamint a felszabadult partszakaszok elosztásáról Az érintettek megkapják a szerződésüket postán. Megtárgyaltuk a gyermekprogrammal és a halfogó versennyel kapcsolatos teendőket.

A 2012. évi közgyűlés felhatalmazta a vezetőséget arra, hogy tárgyaljon a Wienerbergerrel a bányaterület megvásárlásáról. Nos, ez az ügy számunkra úgy néz ki, hogy nem várt fordulatot fog hozni. Amennyiben szerződéskötésig fogunk jutni, előtte rendkívüli közgyűlésen fogjuk a tagság véleményét kikérni.

Minden kedves horgásztársunknak és családjának nagyon kellemes nyarat kívánunk.
Görbüljön a bot. 

Abonyi Horgász Egyesület Vezetősége