EGYESÜLETI TÁJÉKOZTATÓ 143.

M E G H Í V Ó    V E R S E N Y R E 

2014. augusztus 23-24. Nyílt rablóhalfogó verseny kerül megrendezésre az I-es tavon

Program:

18.00 – 18.30-ig gyülekezés, helysorsolás, helyfoglalás
18.30 – 19.00-ig felkészülés a versenyre
19.00 – 07.00-ig verseny
07.20-kor eredményhirdetés

A versenyt három kategóriában rendezzük:

  • Súlyban legtöbb harcsát fogó
  • Súlyban a legtöbb süllőt fogó
  • Abszolút győztes

A nevezési díj egységesen 1 000.-Ft.
Nem egyesületi tagok számára a nevezési díjon felül napijegy váltása kötelező. A versenyen csak állami jeggyel rendelkező horgász vezet részt!

Felszerelés: Felnőttek 2 db bot és ifi-k 1 bot, maximum 2 db. horog. Úszós vagy fenekező készség. Csali használata tetszés szerint. Pergetni tilos.
Élvetartó szák és horogszabadító, mindenkinek kötelező.

A verseny idejére a versenyzők kivételével az I-s tóra horgászati tilalom lesz. Csónakból horgászni tilos, kivéve ha stégnek használják. Külső segítség nem vehető igénybe. 

Értékelés: Minden gramm ragadozó hal 1 pont. A mérlegelés a kisorsolt horgászhelyen történik. Az etetés az első dudaszóra, a verseny a második dudaszóra kezdődik, és dudaszóra fejeződik be. A versenyben fogott halat, mérlegelés után vissza kell engedni vagy az éves és napi/heti kvóta terhére elvihető! A külső horgászok a napijegy előírásainak megfelelően a halat elvihetik. A békés hal is elvihető az előírásoknak megfelelően, de a versenybe nem számít bele. 5 kg feletti ponty nem vihető el!

A győzteseknek értékes nyereményeket, kupát és oklevelet biztosítunk. 

A verseny minimum 20 fő felnőtt regisztrálása esetében kerül megrendezésre. A versenyzők felső létszámának meghatározása a vezetőségég hatásköre. A regisztráció a maximális létszám elérése esetén előbb is lezárható.  A regisztráció és nevezési díjak befizetése a napijegy árusító (Hárry Söröző) történik legkésőbb 2014.augusztus 19-e 18. óráig.  A külső horgászoknak illetve a területi engedéllyel nem rendelkezőknek napi jegy váltása kötelező. 

H Í R E K – K Ö Z L E M É N Y E K 

Tagfelvétel: A következő tagok felvételi kérelmét fogadta el a Vezetőség: Dr Németh Tamás

Be nem fizető tagok törlése: A Vezetőség törölte tagjai közül: Szabó Gézát, Hamar Józsefet, Barta Csabát, Barta Tibort, Ifj Trepák Istvánt,

Visszavett partszakaszok: I/63; I/44; 1/16; 1/17; II/29; III/41/a; III/41/b; III/57/c partszakaszok tagsági díj illetve területi jegy váltásának elmaradása miatt visszakerült az Egyesülethez. II/21-s (Sólyom István) visszaadta a használatában lévő partszakaszt.

Figyelem felhívás: A Vezetőség tájékoztatja a tagságot, hogy minden esetben külön –külön fogja megvizsgálni az felszabaduló illetve „használó váltás” előtt álló partszakaszok sorsát. Mint korábban közöltük cég több napijegyes hely kijelölése a tavak mentén.

Partszakasz felosztás:  Dr Németh Tamás megkapta a II/25, Kiss Tibor II/29; Farkas Csaba I/16 használati jogát. A következő partszakaszok napijegyes horgászhellyé kerülnek kijelölésre: I/44; I/63; II/21; III/41/a és 41/b; 57/c. A I/17-s partszakasz nem kerül a jövőben kiadásra.

Lemondás: Értesítjük a Kedves Tagságot, hogy 2014.07.24-i azonnali hatállyal lemondott Felügyelőbizottsági Elnöki tisztségéről Pusztai Sándor. A lemondását nem indokolta. A Vezetőség a lemondást elfogadta és a szeptemberi rendkívüli ülésén megválasztja az ideiglenes Elnököt a soron következő Taggyűlésig.

Sikeres rendezvények: 2014. június 29-én sikeresen került megrendezésre a Nyílt pontyfogó horgászverseny és főzőverseny. Minden résztvevőnek és kilátogatónak köszönjük a részvételt. A jelentkezők száma elérte a 70 főt. Köszönjük az önkéntesek segítségét, a támogatók hozzájárulásait /Walter Team Horgászbolt Szolnok, Králik Ferenc Erzsébet Királyné úti Horgászbolt, Diós Diós János, Falusi Sándor, Krupinca Tibor horgásztársnak, a Törteli Fajka Pékségnek,

A Gyermekek részére hasznosan és eredményes került megrendezésre 2014.07.14-18 között a Gyermek horgásztábor. Köszönjük az önkéntesek segítségét, a Vezetőség tagjainak aktív közreműködését és a Szövetségnek a 20 000 Ft-os támogatást.

Pünkösdi Horgászverseny folytatásaként 2014.08.9-én kitűnő hangulatban és kimagasló eredményekkel zárult az Abonyi He és a Tószegi He meghívásos horgászverseny II fordulója Tószegen. Külön köszönetet a szervezését Csibrány Istvánnak. Ez e verseny egy lépés volt a két egyesület kölcsönös együttműködésének, a kapcsolatok ápolásának.

Szakértő alkalmazása: Az Egyesület szerződést kötött Dr. Gorda Sándor szakértővel, aki okleveles halászati szakmérnök. Rendszeren vízminőségi vizsgálatokat végez a tavainkon. Az eddig elvégzett ellenőrzésről jegyzőkönyv készült, melyben a szakember leírta, hogy nincs teendő a vízzel kapcsolatban, minden rendben van a tavakkal. A készült szekértői vélemény a hirdetőtáblán olvasható lesz.

Gátátvágás: sikeresen megtörtént a II-s tó és a kisnevelő gátjának két helyen történő átvágása. A vizsgálat is kimutatta, hogy azonos a két tő vízminősége, a horgászoktól értesültünk, hogy a halak vándorolnak. A fogások helyre álltak. Köszönet az anyagi támogatásért a horgásztársaknak.  Ezzel lezárult és megvalósult egy évek óta fennálló probléma. 

Figyelem felhívás, határidő 2014.12.31 illetve azonnal: A Vezetőség körbe járt és megnézte az összes kiadott partszakasz állapotát. Több helyen hiányzik a jelenlegi használó nevének, adatának kiírása. Ezeket azonnal kérjük pótolni. Az alacsony vízállás miatt általánosságban elmondható, hogy a partszakaszokon lévő stégek magasak illetve nem biztosított mellette a lejárás a halak kiemelésének elősegítése érdekében. Két lehetőség van vagy a meglévő stéget lentebb kell engedni vagy biztosítani kell a fogások könnyű kiemelését. A kisnevelő tó mentén szükségtelenek a stégek, hiszen a partszakasz rézsűs, itt a horgászhelyeken meg kellene szüntetni a stégeket és a partot úgy kell kialkítani, hogy horgászható legyen.

A következő partszakaszt használók figyelmét név szerint is felhívjuk, hogy tegyék horgászhatóvá a területet. A partszakasz használati szerződés is előírja ezt a használók részére. Ha a rendbetétel nem történik meg, akkor a Vezetőség élni fog a jogával, hogy felülvizsgálja a szerződést és ha muszáj vissza is veszi a használati jogot.

I-s tó: I/1 és I/2 Vágó B. és Radics Gy magas és veszélyes stég, II/6-7 Gulyás G és Petrezselyem G magas és veszélyes stég, I/9 Szirtes J 2 db stég elhanyagolt, I/10-s magas a stég, I/26 Kovács L biztosítani kell a stég megközelítését, I/30 Tóth S a stég melletti lejárás nem megoldott, I/33 Janó és Teleki a terület gondozatlan, I/37 Deák S a stég deszkázatát javítani, I/38 Farkas Csaba a stég deszkázata javítandó, I/42 Gergely László a stég javításra szorul, I/47 Pásztor J elhanyagolt, életveszélyes, I/52-53-54 a partszakaszt kérjük rendbe tenni, I/56 Szarvas I a stég életveszélyes, I/60 Berec Mihály a stég deszkázata cserére szorul, I/67 Bene Lajos a stég deszkázatát javítani, I/70 Trepák a stég javításra szorul, I/75 Jandácsik P a stég magas, I/77Petős S a stég használhatatlan, I/79 Mucza M. a terület rendezetlen, I/80-81-82 Bácsmegi, Lukács, Halász a stégek magasok, I/86 a stég horgászhatatlan, a terület életveszélyes; I/87 Babos István magas a stég, a terület életveszélyes,

II-III –s horgásztavak: 62 Vida magas stég és horgászhatatlan terület, 68 Győr Miklós magas a stég, 71 Szarvák P elhanyagolt terület, II/4 Vesztorczi Z a stég életveszélyes, II/5  Tóth I a stég magas, II/8 Dirner a név nincs kiírva és a stég magas; II/9 Szecsei magas stég és gondozatlan, II/11 Menkó Mihály nem horgászható, II/12 Bálint S magas a stég, II/25 horgászhatatlan, II/26 Liszi I magas a stég, II/27 Botlik Gy magas a stég, II/35 Ifj Kálla L a stéget el kell bontani, II/38 Kiss L magas a stég, II/39 a stéget megszüntetni, a helyet gondozni, II/40 Bujdosó magas a stég, II/41 Lakatos J használhatatlan, rendbe tenni vagy visszaadni, III/44 Árpád L horgászhatatlan, III/46 Virág T. a betonozás fejében a területen lévő beton törmeléket elszállítani.

A III/44-III 57/c területig a parton nagyon nagy mennyiségben van betont törmelék,melyek a helyeket horgászhatatlanná teszik. Ezeket el kell szállítani, a területet rézsűzni kell.

III/48 Pusztai S a terület életveszélyes, III/56 BernáthGy életveszélyes, III/57 Krupincza L életveszélyes, a parton nagyon sok a beton törmelék, III/57 Barna J palát elbontani, törmeléket elszállítani, 

2014. augusztus 17. 

Abonyi Horgász Egyesület