Bemutatkozás

Nagyításhoz kattints a képre!

Az Abonyi Horgász Egyesület - /MOHOSZ törzsszáma: 502/ - 1976. Évben alakult 57 taggal.

A jelenlegi felnőtt taglétszámunk a 2016. év végére megközelítette a maximált 300 főt. Tagfelvételi kérelmeket természetesen továbbra is befogadunk a megüresedő helyekre, de csak korlátozott számban.

Az egyesület elnöke: Barna József
Alelnökei: Hamar Attila, Enyedi Ferenc
Titkára: Antal Péter
Tógazda: Varga Bálint 
T.B. elnöke: Gyigor József

Az Abonyi Horgász Egyesület jelenleg összesen 21,2 hektáron folytat horgásztatást. Ebből 7,5 hektár az úgynevezett I-es tó és az 1,3 hektáros nagy nevelő tó az Abony Városi Önkormányzat tulajdona, amit rendelkezésünkre bocsátottak térítés mentesen kishaszonbérleti szerződés keretében. A II-III-as tavat és a hozzá tartozó földterületet egyesületünk 2002-ben megvásárolta a Wienerberger Téglaipari Rt-től. Így elmondhatjuk, hogy saját tulajdonú horgász vízzel rendelkezünk. Tavaink teljesen különböző mederalakulatokkal rendelkeznek. Az I-es tó akadómentes, átlagosan 2 méter mélységű. Nagyrészt iszapos, de találhatóak benne kemény, szinte horogmarasztaló agyagdombok is. Ez a tó a belépéskor jobb kéz felől (horgásztanya) található.Mögötte közvetlenül a nagy nevelő tó helyezkedik el.2m átlagmélységű,akadómentes,apróhalban gazdag,időszakosan(tavasszal) telepített tó. Bal kéz felől a II-es tó kezdődik,mely 5,5 hektár,átlagmélysége 3 méter, egyenletes, de nádtorzsás medre van, enyhén akadós. Tovább haladva már a III-as tavat találjuk,amely 6,5 hektár. A két tó között nagyjából félúton egy ma már víz alatti gát húzódik. Régen ez a gát választotta el egymástól a két tavat. Ez a vízterület a legváltozatosabb a tavaink közül, 3-6 méter a mélysége, a legmélyebb pontokon iszapos,a sekélyebb szakaszokon kemény agyagos. Sok víz alatti fával, nádtorzsás résszel. Meghorgászása igazi kihívás, még a régebbi tagjainknak is.A Kőröstetétlen felé vezető műút felőli oldalon található a II-es  tóval két helyen átvágott,részben elárasztott gáttal ma már összeköttetésben lévő kis nevelő tó,mely a maga 0,4 hektár nagyságával,enyhén akadós medrével,a nyári amurozások fő területével,üde színfoltja tavainknak.

2014-től kiemelten figyelünk a rendszeres minőségi és változatos, több részletben történő békés és ragadozó halak telepítésére.
Tavainkban fogható halak: ponty, amur, kárász, keszegfélék, harcsa, csuka, süllő, balin. Vizeink törpeharcsától mentesek. Az elvihető pontyok felső súlyának 5 kilós,valamint az amur 7 kilós határának köszönhetően ugrásszerűen megnőtt a visszaeresztett jelentős súlyú és rekordlistás példányok száma.
Jelenlegi tórekord pontyunk 20,9kg-os. Több halfajból is kerültek partra rekordlistás példányok az évek során. Harcsából 73kg-os és több 20-60kg-os is. Amurból 19kg-os és számtalan 5-15 kg-os. Csukából-süllőből is kifogásra került már több 5 kg-on felüli példány. Busából 41 kg-os. A tavak könnyedén megközelíthetőek a karbantartott köves part menti utaknak köszönhetően.
Szertettel várjuk a pihenni és horgászni vágyó vendéghorgász társainkat!
Görbüljön! Smile