Magyarország csapatban megnyerte a 63. felnőtt úszós horgászvilágbajnokságot

A plovdidi viadalon 34 ország versenyzői mérték össze tudásukat, és a magyarok már a szombati első forduló után az élen álltak, másnap pedig sikerült megőrizniük az első helyüket, megelőzve az ezüstérmes Csehországot és a bronzérmes Angliát.
A horgaszklub.eu beszámolója szerint rakósbotos és matchbotos technikát alkalmaztak a versenyen a résztvevők.

A győztesek: Szénási Béla (szövetségi kapitány), Csillag László, Csőregi Balázs, Magyar Gábor, Szákovics Imre, Szilvási Szilárd és Walter Tamás, a válogatottat 6 fős háttér támogatta.
Forrás: Mohosz

A többség pontyra és kárászra horgászott, de volt, aki harcsát és busát is fogott, utóbbit ki is zárták a versenyből.
A felnőtt magyar úszós válogatott most nyert második alkalommal csapatvébét, legutóbb 2003-ban sikerült a csúcsra érnie Szlovákiában.


Léteznek más vb-k is – például feeder, pontyfogó, pergető –, de az úszós világbajnokság a legrégebbi múltra visszatekintő sorozat, a hétvégi a 63. alkalommal megrendezett vb volt.
A mostani egy nagyon sikeres szakasza a magyar horgász versenysportnak, a tavalyi vb-n csapatezüstöt és Walter Tamás révén egyéni második helyet sikerült begyűjteni, míg idén, Hollandiában az Eb-n a csapat bronzérmes lett, az egyéni arany pedig Walter Tamásé lett. Ő korábban már kétszer (2004, 2006) is egyéni vb-t nyert, ezúttal a hatodik helyen végzett.