Egyesületi tájékoztató 158.

TÁJÉKOZTATÓ!

2023.02.09-én megtartott elnökségi ülésen elfogadott változásokról és az elmúlt hónapokban történt eseményekről szeretnénk tájékoztatni a tisztelt tagságot.

Szabó Géza Lajos egykori egyesületi elnök elkezdte megfizetni egyesületünk felé a mintegy 2,5 millió forintos tartozását. A fizetés ütemezése egyeztetés alatt van, az eddig beérkezett összegek(3*10000 Ft) nem felelhet meg az elvásásoknak. Szeptembertől tudna magasabb összeget fizetni. Ennek egyeztetését és a végrehajtást Egyesületünk jogásza intézi.

Egyesületünk életében olyan sajnálatos dolog fog történni amire még nem volt példa. Az elnökség határozata alapján a közgyűlésen Czanik Tibor ellen kizárási eljárást folytatunk le. Erről Ő hivatalos levélben kapott értesítést. A kizárási eljárást az alapszabály erről részletesen leírt szabályai szerint fogjuk lefolytatni, annak minden feltételét betartva.

A MOHOSZ által idén kiadott horgászrend külön foglalkozik a hármas horog használatáról, mely szerint tiltja, de az egyesületek saját horgászrendjükben erről külön dönthetnek.

Vizeinken rablóhalra való horgászatkor engedélyezett a hármas horog használata.

A vágóhorog használata TILOS!

A fogási mennyiségek a méretkorlátozás alá eső halfajok esetében felnőtteknél az eddigi 60 kg-ról 50 kg-ra csökken, ez Ifiknél 25kg, melybe a harcsa nem tartozik bele.

2023- tól a halelvivős napijegy megszűnt. Csak sportjegy váltható.

Horgász a horgászbotjaitól 25 méternél csak akkor távolodhat el messzebbre, ha a készségeit kiveszi a vízből.

Az egyesület vizein a halak védelmében újabb kíméleti területeket jelölhet ki, melyek bójákkal lesznek jelölve. Ennek a fokozottan akadós területeknél van jelentősége.

Az elnökség a Solar System Solutions Kft ajánlatát fogadta el a napelem rendszer kivitelezésére. Helye a kettes tó észak -nyugati sarkánál lesz, saját területen. Az előkészítő munkálatok már meg is kezdődtek.

Kamerarendszer kiépítése is be lett tervezve. Az ehhez szükséges árajánlatok beszerzése és az esetleges kivitelezőkkel a tárgyalások folyamatban vannak.

12 fő nyert felvételt:

Perjési Csaba, Imre László, István Mihály, Kapcsos Lajos, Kövesdi Gábor, Vámos Tamás, Romhányi András, Egedi Milán Máté, Székely Zoltán, Szalóki Zsolt, Kajári József és Gál Gergő.

Fekete Mihály elnökségi tag lemondott, helyette a közgyűlésen választunk új tagot.

A közgyűlés március 12-én vasárnap 9 órától a Római Katolikus Egyház közösségi házába, Abonyban a Jókai Mór út 1 szám alatt lesz.

 

Abony, 2023.03.01.

Elnökség