NYÍLT RABLÓHALFOGÓ VERSENY

Az Abonyi Horgász Egyesület nyílt rablóhalfogó versenyt rendez az egyesület I-es sz. horgásztaván: 2010.08.21. szombaton 19 órától 2010.08.22. 07 óráig.

A verseny idején az I-es tavon csak a versenybe benevezettek horgászhatnak! Horgászás csak partról megengedett!

NEVEZÉS: Az egyesületi horgásztanyánál 21-én 18 - 19 óráig.
NEVEZÉSI DÍJ: Egyesületi tagoknak 500.-Ft. Kívülállóknak: 500.-Ft+egy napijegy ára (össz:3.000.-Ft.)
FELSZERELÉS: 2 bot 2-2 szem horoggal, tetszés szerint úszós vagy fenekező készséggel. Csali használata tetszés szerint. Pergetni tilos!
MÉRLEGELÉS: A helyszínen a fogást követően azonnal. EREDMÉNY HIRDETÉS: augusztus 22-én 7 óra 30 perckor.
DÍJAZÁS: A súlyban legtöbb harcsát és a legtöbb süllőt fogók, valamint az abszolút győztes, (összsúlyban a legtöbbet fogót) díjazzuk Az abszolút győztesnek többféle halat kell fognia.

A partszakasz használóknak nincs elsőbbségi joga! A horgászhelyeket sötétedéstől virradatig fehér fénnyel kell megvilágítani. Ha valaki a versenyhelyét a verseny vége előtt elhagyja, kizárja magát a versenyből. A verseny végén 2 db. méretes rablóhalat lehet elvinni úgy, hogy a heti fogási lehetőségbe nem számít bele. Ezt a fogási naplóban külön fel kell tüntetni. Ha valaki békés halat fog, ill. a heti fogási lehetőségbe belefér, akkor elviheti a fogási naplóba való beírás mellett. Kívülálló 1 db méretes halat elvihet.

A versenybe nevezetteknek jó versenyzést kívánunk.
Abonyi Horgász Egyesület Vezetősége
2010. június 20-án /vasárnap/ tartjuk az egyesület horgásztavain.
Program:
05:00-tól 05:30-ig gyülekezés, helysorsolás, helyfoglalás
05:30-tól 06:20-ig felkészülés a versenyre
06:20-tól 06:30-ig beetetés
06:30-tól 11:00-ig verseny
11:00-tól 11:30-ig mérlegelés
11:45-kor eredményhirdetés

A versenyt három kategóriában rendezzük:
I. 18 éven felüli felnőttek (nők is)
II. 14-18 év közötti ifik
III. 14 év alatti gyermek horgászok.

A versenyre 2010. június 18-án 17 óráig lehet nevezni Török Károly horgászboltjában /Abony Cserép u.) A nevezési díj felnőtteknek 500.-Ft, Ifiknek: 300.-Ft. A gyerekeknek nem kell nevezési díjat fizetni.
Felszerelés: Felnőttek és Ifik: 1 bot, maximum 2db. horog. Gyerekek: 1 bot, 1 szem horog, úszós készség. Élvetartó szák, horogszabadító mindenkinél legyen.
A verseny idején az I-es és a nagynevelő tavon csak a versenybe benevezettek horgászhatnak. Csónakból horgászni tilos, kivéve ha stégnek használják. Külső segítséget nem vehetnek igénybe.

Értékelés: Minden dkg. hal 1 pont. A mérlegelés a kisorsolt horgászhelyen történik. Az etetés az első dudaszóra, a verseny a második dudaszóra kezdődik, és dudaszóra fejeződik be. A kifogott halból a versenyző 1 db. pontyot és 3 kg. egyéb halat vihet el az éves fogási lehetőségen felül. A fogási naplóban egyértelműen meg kell jelölni, hogy versenyen fogott hal.
A győzteseknek értékes nyereményeket biztosítunk.
Jó versenyt és kellemes szórakozást kívánunk.

2010. június 17-én 07 órától telepítési tilalom lesz az I-es tavon, ahova 10 mázsa pontyot telepítünk a verseny miatt. A tilalom a verseny kezdetével szabadul fel.

Főző verseny: A horgászverseny után 13 órai kezdettel főzőversenyt hirdetünk meg két kategóriában: halételek és egyéb ételekkel lehet nevezni.
A főzőverseny 16 óráig tart. A zsűrizés után eredmény hirdetés lesz kb. 17 órakor.
Nevezni lehet szintén Török Károlynál.
A nevezési díj 200.-Ft. Várunk minél több főzőt és családtagjait is.

Mindkét verseny ideje alatt horgászbörzére van lehetőség. Csere - bere, eladás vétel. A kirakodáshoz asztalt biztosítunk.

A programokhoz mindenkinek nagyon kellemes szórakozást kívánunk.