Egyesületi tájékoztató 159.

 

2 db vízforgató telepítése van folyamatban. Ezek a kettes-hármas tó közötti gát két oldalára fognak kerülni. Ezek mellett, mint ahogyan az előzőekben kiépítetteknél is horgászati tilalom lesz.

Elkészült a hármas tó keleti oldalára tervezett wc.  Hozzá való anyagot az egyesület vásárolta, a megépítését tagjaink valósították meg. Köszönjük a munkát és a segítséget.

A közösségi munka fűnyírási része nem úgy valósul meg ahogyan az elvárható, így szükség szerint továbbra is külső munkaerőt kell bevonnunk.

Az elkészült és beüzemelt napelem park elkerítése is megvalósult. Így már fel vagyunk készülve a nyári időszakra várható nagyobb villanyfogyasztásra.

Elkezdtük az egyesület tárgyieszköz nyilvántartásának frissítését, így naprakész és friss információnk lesz e téren is.

Sarkadi Mihály visszaadta a II/39-es partszakaszt.

Lekk István visszaadta a II/40-es partszakaszt.

Fekete Mihály visszaadta a II/38-as partszakaszt.

Hegedűs Csaba kérte az I/52-es partszakaszt.

Heiling Attila új horgásztanya építésére adott be kérelmet.

Herédi András Herédi János javára lemondott a III/49-es partszakaszról.

Czanik Tibor lemondott a II/2-es partszakaszról, ezt Csáki Tibor megigényelte és a rajta lévő építményeket megvásárolta.

Hamar Gabriella az I/54-es partszakasz társhasználatára adott be kérelmet.

Szűcs Ádám az I/13-es partszakasz használatára adott be kérelmet.

Kovács József a kettes tavon lévő ún. napijegyes partszakaszon lévő horgászhelyét visszaadta és megkapta ugyanezen partszakaszon lévő kíméleti terület melletti részét. Erre a partszakaszra stég és horgásztanya a jelenlegi tóparti struktúra miatt nem építhető, azt az előző állapotban kell megtartani.

A felsorolt kérelmeket az elnökség jóváhagyta.

Az idei évben további felnőtt tagfelvételt nem tervezünk, kérelmeket nem bírálunk el.

Május 20-án szombaton tartja tavainkon a Nagyabonyi Íjászok Egyesülete a rendezvényét. A rendezvény időtartama alatt horgászati és közlekedési tilalom lesz érvényben.

Május 21-én vasárnap a gyermeknapi horgászversenyt rendezzük a kettes tó északi részén és a napijegyes partszakaszon. Az adott területen csak a versenyzők horgászhatnak. Erre versenyre várjuk a regisztrációkat az abonyihe@gmail.com címre. Két korcsoportban lesz díjazás, az első három helyezett és a legnagyobb halat fogó.

 

Jelen rendezvény a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelés és Oktatási Program pályázati támogatásával valósult meg.


 

 

Abony, 2023. 05. 15.

 

 Abonyi H.E. Elnöksége